2024. március 29. - Auguszta

Kezdjük a napot citromos vízzel!

Sokan úgy érzik, elegük van már a citromos víz témából, mások viszont tényleg esküsznek a jótékony hatásaira. A citromos víz a két legalapvetőbb szükségletből áll, a C vitaminból és a vízből.
2018. július 19. csütörtök 11:10 - HírExtra
 

A megfelelő napi folyadékbevitel fontossága nem csak egy mende-monda, hanem valóban nagyon igaz! A vízhiány ugyanis nagy károkat képes okozni a szervezetünkben. A folyadékot a testünk a létfontosságú szervekre tartogatja, így ha nem pótoljuk megfelelően azt, akkor onnan vonja el, ahonnan nem tartja túl fontosnak.

Így lehet a kevés víz fogyasztásának a tünete a fejfájás, fáradtság, levertség vagy lassú gondolkodás. Hosszútávon pedig sokkal nagyobb bajokat is előidézhet, mint például emésztőrendszeri betegségek, ízületi fájdalom, sőt még a szívbetegség egyik kiindulópontja is lehet.

Tehát nagyon fontos a megfelelő vízmennyiség bevitele a szervezetbe.

Ha ezt megspékeljük reggelente egy kis citrommal, még az anyagcserénknek és a bőrünknek is jót fogunk tenni. Fél liter langyos, citromos vízzel indítani a napot tehát igen egészséges, frissebb is lesz tőle az ember, és egyesek szerint van még egy jótékony hatása, ami főleg azoknak kedvez, akik nem isznak sokat napközben. Ugyanis a mindennapos citromos vízfogyasztás egy idő után nagyobb szomjúságérzetet is biztosít, ami jót tesz, hiszen így nem felejtünk el inni, tehát a korábban felsorolt tüneteket is kevesebb valószínűséggel fogjuk tapasztalni.

A megfelelő mennyiségű vízfogyasztás (legalább napi 2 liter) tehát nagyon fontos, a citrom hozzáadásával pedig plusz pozitívumokat fogunk tapasztalni, érdemes tehát kipróbálni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását