2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Új parkolási rend Szegeden

A vidéki városok között legdrágább szegedi parkolási rendszer átalakítására, a zónák számának növelésére, a díjak csökkentésére tett javaslatot a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője.
2018. július 17. kedd 15:12 - HírExtra
 

Szabó Bálint keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, bár a város szocialista polgármestere, Botka László szívesen hangoztatja, hogy a lakosságot nem adóztatják meg, Szegeden még a saját tulajdonú ingatlan előtti parkolásért is fizetni kell a nagykörúton belül.

Az ügyvezető közölte: egy kétszázötven érintett megkérdezésével végzett felmérés alapján azt javasolja, a közgyűlés következő ülésén módosítsák a parkolási rendeletet és tegyék ingyenessé a parkolást azoknak, akik állandó lakhelyük előtt saját járművel állnak meg.

Szabó Bálint szerint a mostani két parkolási zóna helyett hármat kellene kialakítani, a drágábbikban pedig csökkenhetne a jelenlegi 480 forintos óránkénti díj. Újra kellene nyitni az Arany János utcai parkolóházat, a Széchenyi tér rekonstrukciója során pedig mélygarázs kialakításával javíthatnák a parkolási helyzetet a belvárosban - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását