2024. április 16. - Csongor

Mesekönyv a beteg gyerekeknek

Mesekönyvet készített a Bethesda Gyermekkórház azoknak a gyerekeknek, akik hosszú időt töltenek kórházban, hogy könnyebben el tudják viselni az ott töltött időt, és fel tudják dolgozni az érzelmi megterhelést - közölte a kórház klinikai szakpszichológusa az M1 aktuális csatorna műsorában.
2018. július 7. szombat 13:31 - HírExtra
 

Korzenszky Klára azt mondta, az Egészségszövők című könyv célja, hogy interakciót hozzon létre a szülők és a gyermekek, valamint az orvosok, ápolók és a gyermekek között. Ezt erősítve a könyvet a kórház dolgozói adják át a gyerekeknek.

Úgy fogalmazott, a fantáziavilág a gyerekeknek természetes, a könyv pedig ebbe az ismerős helyzetbe repíti őket, így könnyebb a várakozás és a nehéz helyzet elviselése is.

A könyvben ismert mesék, versek és dalok szerepelnek, de saját meséket is írtak bele. A Varázsfa mellékletekben a kollégákat mutatják be, ezzel is közelebb hozva őket a gyerekekhez - tette hozzá.

A könyv felelős kiadója a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, Velkey György, a főszerkesztője Bese Nóra, a kórház kommunikációs vezetője, a meséket Korzenszky Klára és Szegleti Gabriella klinikai szakpszichológus, valamint az illusztrációért is felelős Sorompó Anett, a kórház szociális munkása válogatta össze - ismertette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását