2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Dupla siker az OXXO-nál!

Egyszerre két versenyszériában is sikeres volt a hétvégén az OXXO Hungary Truck Racing Team versenyzője. Magyarország egyetlen kamionversenyző csapatának pilótája, Ryan Smith 3 futamot nyert a hétvégén Nürburgringen az angol kamion-bajnokság itt megrendezett futamában, és pontgyűjtő helyeken végzett a német versenypályán szintén ekkor zajló Kamion Európa-bajnokságban is!
2018. július 2. hétfő 15:50 - HírExtra
 

Hatalmas, csaknem százezres tömeg látogatott el hétvégén a Nürburgringre, a németek legendás, zöld pokol névvel is illetett versenypályájára, hogy szemtanúja legyen az európai kamionsport krémjének vetélkedésére. A június 31-július 1-i versenyhétvége évtizedek óta a legnagyobb kamionünnep a kontinensen, hiszen ezen a hétvégén egyszerre tartják a FIA – Kamion Európa-bajnokság (ETRC) és a Trucks Mittelrhein Cup futamait. Utóbbi érdekessége, hogy az itt elért eredmény beleszámít az Angol Kamion-bajnokságba (BTRA).

Ahogy az az idei szezonban már megszokott, a nürburgringi futamon is két magyar érdekeltségnek szurkolhatott a közönség: a német Tankpool24 színeiben versenyző Kiss Norbinak, és Magyarország egyetlen kamionversenyző csapatának, a kétszeres EB győztes, kétszeres Angol-bajnok OXXO Hungary Truck Racing Team-nek, amely a brit Ryan Smith-szel indult.

Az OXXO pilótájának, Smith-nek szinte szusszanásnyi ideje sem maradt pihenésre a hétvégén, mert egyaránt rajthoz állt mindkét versenyeszériában. A FIA – Kamion Európa-bajnokság (ETRC) négy futamából egyet technikai probléma miatt feladni kényszerült, hármat azonban pontszerző helyen zárt. A Trucks Mittelrhein Cup 4 futamából pedig 3-at megnyert, ezzel magabiztosan megtartva első helyét az Angol kamion-bajnokságban (BTRA).
Forrás: OXXO
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását