2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Parkolópályán Pars

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) is jóváhagyta Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető doppingvétség miatt kapott, másfél évre szóló eltiltását, így a büntetés jogerőssé vált.
2018. június 29. péntek 12:01 - HírExtra
 

A 2012-es londoni játékok aranyérmesét január 13-án Szombathelyen ellenőrizték, mintájában pedig tiltólistás anyagot találtak. Az ügyben eljáró bizottság áprilisban 2019. július 12-ig tiltotta el, mivel elfogadta az atléta érvelését, amely szerint az anyag teljesítményfokozásra nem alkalmas, nem versenyidőszakban került a szervezetébe, és csak a versenyidőszakban minősül tiltottnak.

"Nem tehetek mást, csak azt, hogy a döntést ezúttal is tudomásul veszem, mert annak jogosságát soha nem is vitattam. A helyzetem nem lett rosszabb, de jobb sem, ezen már nem lehet változtatni" - nyilatkozta a hír hallatán Pars Krisztián az SzPress Hírszolgálatnak. - "Buta hibát követtem el, amit csak én hozhatok helyre és ezt meg is fogom tenni. Fogadalmat tettem magamnak, és ahhoz fogok igazodni a jövőben."

Mindez egyben azt is jelenti, hogy a kétszeres Európa-bajnok, kétszeres világbajnoki ezüstérmes sportoló a jövő évi szabadtéri atlétikai vb-n már indulhat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását