2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Elítélték az izraeli kiberbűnözőt

A tel-avivi körzeti bíróság bűnösnek találta azt az Askelonban élő fiatal izraeli kiberbűnözőt, aki amerikai intézményeket fenyegetett pokolgépes merénylettel otthoni számítógépéről - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet csütörtökön.
2018. június 28. csütörtök 15:52 - HírExtra
 

A tel-avivi kerületi bíróság zárt ajtók mögött, a média kizárásával ülésezett, mert tettének elkövetésekor nagyrészt még kiskorú volt a mintegy kétezer amerikai szervezetet, köztük légitársaságokat és zsidó intézményeket bombatámadásokkal fenyegető amerikai-izraeli fiatal.

A bíróság a többi között fenyegetéssel végrehajtott zsarolásban, hamis állítások közlésében, pénzmosásban és jogtalan fegyverviselésben ítélte el a már nagykorúsága, vagyis tizennyolc éves kora után elkövetett ügyekben, miután alkalmasnak találta arra, hogy bíróság elé álljon, és felelősnek ítélte cselekedeteiért.

A bíró szerint a hacker igényei szerint többször új verzióval állt elő, megérti cselekvéseinek jelentését, megérti az ügy jelentőségét és a védelmi koncepciónak megfelelően változtatta meg mondandóját.

Nevét azonban életkora miatt nem hozták nyilvánosságra, és a kiskorúan végrehajtott bűnügyekkel kapcsolatban majd később döntenek.

A ma már 19 éves fiatalember askeloni otthonából amerikai zsidó intézményeket, iskolákat és vallási központokat is nem létező pokolgépekkel fenyegetett meg, és a hamis bombariadók miatt ki is ürítették őket, és a fenyegetések miatt az antiszemitizmus erősödésétől tartottak Amerikában 2016-ban és 2017 elején.

Egyik alkalommal azt hazudta, hogy egy Izraelbe tartó El Al gépen pokolgépet helyezett el, ezért francia és svájci harci gépek kísérték és felügyelték a repülőt, hogy szükség esetén beavatkozhassanak.

A fiatalember szülei azzal védekeztek, hogy gyermeküknek autizmust és más mentális problémákat okozott jóindulatú agydaganata, és képtelen volt megérteni tetteinek természetét. Apja elmondta, hogy háromszor operálták a daganat növekedésének megállítása érdekében.

"Unalmamban tettem, már tudom, hogy ez nem játék, sajnálom ami történt" - mondta a fiatal kihallgatásakor a rendőrségen, ahol azt is elmondta magyarázatképpen, hogy szerette, hogy az emberek pánikba esnek.

Tavaly márciusban az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) segítségével fogták el, és az amerikai hatóságok is hosszú vádiratot állítottak össze a kettős állampolgárságú fiatal ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását