2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Világsztár diszkoszvetők

A számítógépes világranglista első öt helyezettje indul férfi diszkoszvetésben a székesfehérvári Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon, amelyen a címvédő Kővágó Zoltán is dobókörbe lép.
2018. június 4. hétfő 13:36 - HírExtra
 

A Honvéd olimpiai ezüstérmes versenyzője eddig négyszer diadalmaskodott a Gyulai Memorialon. Idei ellenfelei között lesz a 2015-ös világbajnok, kétszeres Európa-bajnok, 130 kilós lengyel Piotr Malachowski (4. a számítógépes rangsorban), aki olimpián kétszer volt második. Egyéni csúcsa 71,84 méter, ami jobb mint a szintén résztvevő vb-címvédő litván Andrius Gudziusé (1. - 69,21 m). A 145 kilós svéd Daniel Stahl (2.), a tavalyi vb ezüstérmese mellett a legsúlyosabb atléta, a londoni vb-n harmadik, 159 kilós amerikai Mason Finley lesz - derül ki a szervezők hétfői hírleveléből.

A belga Philip Milanov (5.) Eb- és vb-ezüstérmesként, Uiversiade-győztesként érkezik Fehérvárra. A számítógépes világranglista 3. helyezettje a jamaicai Fedrick Dacres, a tavalyi vb negyedik helyezettje szintén eljön, akárcsak az Eb- és vb-harmadik lengyel Robert Urbanek.

Kővágó Zoltán mellett még két magyarnak szurkolhatnak a nézők: a junior Európa-bajnok Szikszai Róbert és az idei dobó Európa Kupán harmadik Huszák János mérettetheti meg magát a legjobbak között.

A 8. Gyulai Memorialt július elsején és másodikán rendezik meg Székesfehérváron.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását