2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Hivatalosan alig van munkanélküli az Unióban

Áprilisban a vártnál kisebb mértékben ugyan, de csökkent a munkanélküliségi ráta az euróövezetben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön közzétett kimutatása szerint. Magyarország változatlanul a negyedik legkisebb munkanélküliséggel rendelkezik az Európai Unióban.
2018. május 31. csütörtök 13:08 - HírExtra
 

Az euróövezet 19 tagállamában áprilisban 8,5 százalékra csökkent a szezonálisan kiigazított munkanélküliségi ráta a márciusi 8,6 százalékról és a 2017 áprilisi 9,2 százalékról.

A piacok 8,4 százalékos munkanélküliségi rátát vártak áprilisban az euróövezetben.

A szezonálisan kiigazított munkanélküliség az EU 28 tagállamában az előző havival megegyező 7,1 százalékon állapodott meg áprilisban. Egy évvel korábban 7,8 százalékon állt a mutató.

Az euróövezet áprilisi munkanélküliségi rátája 2008 decembere óta, az Európai Unió munkanélküliségi rátája pedig 2008 szeptembere óta a legalacsonyabb lett az idén áprilisban.

Áprilisban az EU 28 tagállamában 17,462 millióan voltak munka nélkül, ebből 13,880 millióan az euróövezet 19 tagállamában. Az előző havival összevetve számuk az EU-ban 53 ezerrel, az euróövezetben pedig 56 ezerrel csökkent. Éves összevetésben az EU-ban 1,633 millió, az euróövezetben 1,088 millió volt a csökkenés.

A legalacsonyabb munkanélküliségi rátát áprilisban a Cseh Köztársaságban regisztrálták, 2,2 százalékosat. Málta 3,0 százalékkal a második, Németország 3,4 százalékkal a harmadik, és Magyarország 3,7 százalékkal a negyedik a legalacsonyabb munkanélküliséggel büszkélkedő országok rangsorában.

A legmagasabb munkanélküliségi ráta Görögországban volt, 20,8 százalékos (februári adat), illetve Spanyolországban 15,9 százalékos. Olaszország 11,2 százalékkal a harmadik és Franciaország 9,2 százalékkal a negyedik a rangsorban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását