2024. április 16. - Csongor

Uriah Heep októberben

Október 23-án játszik ismét Budapesten a Uriah Heep. Az úttörő hard rock zenekart ezúttal az Akvárium Klubban láthatjuk, ahol a Living The Dream című új album dalai mellett majd’ öt évtizedes pályafutásuk legnagyobb klasszikusai is elhangzanak majd.
2018. május 9. szerda 08:22 - HírExtra


25. stúdióalbumát készíti elő a Uriah Heep. A több mint 45 millió lemezt eladó zenekar sok évtizedes története alatt már 4000-nél is több koncertet adott a világ 60 országában, és ezzel az egyik legaktívabb együttesnek tekinthető. A történetnek pedig még most sincs vége: a nyár végén érkező új lemez címe Living The Dream, azaz “Megélni az álmot” lesz.

Mick Box alapító gitáros a következőkkel kommentálta a hírt: “Több mint 47 éve vagyunk együtt, és ez alatt az idő alatt számos zenekart láttunk feltűnni, majd eltűnni, így ezt figyelembe véve valóban igaz a címben szereplő megállapítás: mi még mindig éljük ezt az álmot”.

A lemez produceri feladatainak ellátására Jay Rustont kérték fel. “Azért választottuk Jay-t, mert csodáljuk a munkáját, amivel többek között a Winery Dogs-ot, a Stone Sourt, a Black Star Riders-t, Paul Gilbertet és a Europe-ot segítette producerként vagy hangmérnökként. Ő képes lesz a Uriah Heep számára is friss megközelítést kínálni, aminek nagyon örülünk. “ - mondta el Mick.

Az új album a Frontiers Music kiadónál jelenik meg, a dalszerzés már be is fejeződött. Emellett a zenekar folytatja másik nagy szenvedélyét, a turnézást is: 2018-ban Európa mellett Kanadára is sor kerül majd. A koncerteken a ‘70-es évek klasszikusaitól indulva egészen a jelenig tartó zenei utazáson vehetünk részt.

A zenekar története 1970 körül kezdődött, amikor kiadták a Very ‘eavy… Very ‘umble című albumot, mely ma már a hard rock zene egyik meghatározó darabja. Alapvetően heavy metal ihletésű kompozícióikra jellemzőek a dallamos megoldások, és a gyönyörűen megszólaltatott, több szólamú vokálok alkalmazása, de elsők között vontak be más zenei stílusokat vagy éppen a Hammond orgona hangját dalaikba. A zenekart jelenleg Mick Box gitáros, Phil Lanzon billentyűs, Bernie Shaw énekes, Russell Gilbrook dobos és Dave Rimmer basszusgitros alkotja.

A Uriah Heep egyike a még mindig működő első generációs brit hard rockzenekaroknak, olyan kortársakkal, mint a Black Sabbath, a Deep Purple és a Led Zeppelin. A Heep legnagyobb slágerei közé tartozik a Lady in Black, a Gypsy, a July Morning, az Easy Livin’, a Sweet Lorraine és a Stealin’.
Forrás: A38
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását