2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Középkori játékok Húsvétkor

Középkori lovagi játékok, mesterségbemutatók, korabeli játszóház és íjászat is várja az érdeklődőket a XII. Tavaszi Várkapu Tárogató programsorozaton, amelyet április 1. és 2. között rendeznek meg Füzér várában.
2018. március 30. péntek 14:15 - HírExtra
 

A kétnapos rendezvényen zenei együttesek, hagyományőrzők és előadóművészek is várják a látogatókat - közölték a szervezők az MTI-vel.

Középkori lovagi játékokat tartanak a Sárospataki Lovagok és a Füzéri Várvédők, de lesz ruhapróbáltatás, ingyenes tárlatvezetés, vásárosok és borkóstolás is. A jó hangulatról a Bordó Sárkány Régizene Rend gondoskodik, míg húsvétvasárnap A lány és a sárkány című lemezbemutató koncert szórakoztatja a közönséget.

Füzér vára, a történelmi Zemplén vármegye nevezetessége a közelmúltban újult meg. A források az erődítményt a 13. században említik először, történészek szerint biztos, hogy 1235-ben, II. András halálakor már állt. 1526-ban Perényi Péter koronaőr Szapolyai János koronázása után - ahelyett, hogy szokott helyére, a visegrádi várba vitte volna - Füzérre szállíttatta a Szent Koronát és legalább egy évig ott rejtegette a Füzér község fölött 170 méter magasan, nehezen megközelíthető, meredek hegy tetején épített várban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását