2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Betegségeket okozhat a hamis parfüm

Veszélyesek lehetnek a hamis parfümök, amelyek akár súlyos allergiás reakciókat, fertőző betegségeket is okozhatnak - hívta fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) kedden az MTI-nek eljutatott közleményében.
2018. március 27. kedd 12:24 - HírExtra
 
A HENT szerint a hamis parfümök hozzávetőleg 800 millió forintos kárt okoztak Magyarországon az elmúlt mintegy három évben. Példaként említették, hogy tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egyetlen vámkezelés alkalmával 2 millió forint értékben 55 ezer darab hamis parfümöt találtak, amelyet lefoglaltak és megsemmisítettek.

Az Európai Unió Szellemi Tulajdon Hivatalának (EUIPO) egyik korábbi jelentése szerint az EU-ban lefoglalt hamis parfümök és kozmetikai termékek 52 százaléka Törökországból származott, értékük 26,1 millió eurót tett ki 2013-ban - ismertetik a közleményben.

A hamis termékek legjelentősebb forgalma az interneten keresztül zajlik. A HENT ezért azt javasolja a vásárlóknak, hogy internetes vásárlásnál mindig legyenek körültekintőek és azokról a portálokról ne rendeljenek, ahol nem derül ki a forgalmazó cég neve és elérhetősége, mert ezekben az esetekben rendkívül nehéz, sőt gyakorlatilag lehetetlen a fogyasztó jogaink érvényesítése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását