2024. március 19. - József, Bánk

Azonnali vizsgálatot a kamupártok miatt!

Az MSZP-Párbeszéd azonnali vizsgálat elrendelésére szólította fel a Nemzeti Választási Bizottságot (NVB) a kamupártok hamis ajánlásai miatt. A pártok szerint az NVB-nek napirendre kell vennie az ajánlóívek országos összehasonlítását.
2018. március 20. kedd 16:27 - HírExtra
 
Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője kedden Budapesten, az NVB és a Nemzeti Választási Iroda közös székháza előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, országos szintűvé vált a csalás, minden választókerületben minden aláírásgyűjtő ívet át kell vizsgálni. Kamupártok, bizniszpártok szerezték meg és használták fel gyanútlan magyar állampolgárok, valamint elhunytak adatait - tette hozzá.

A politikus - aki Németh Szilárd Fidesz-alelnökhöz hasonlóan a főváros 17-es választókerületében jelölt - elmondta, hogy a helyi választási bizottság hétfőn a szocialisták kezdeményezésére átnézte a kamupártok aláírásgyűjtő íveinek egy részét és több mint 1000 halott nevét találta meg. Hozzátette: a választási bizottság 23 párt ellen tesz feljelentést. Szerinte tömegével kapták meg ezek a pártok valakitől a listákat, és - mint mondta - csak egyetlen pártnak lehet "Kubatov-listája". Valószínű, hogy a Fidesz-KDNP-nek áll érdekében ezeket a listákat átadni kamupártoknak - fűzte hozzá.

Bangóné Borbély Ildikó beszámolt arról is, hogy Csepel-Soroksáron keddre rendkívüli választási bizottsági ülést hívtak össze. Az ellenzéki politikus azt firtatta, kinek az utasítására történt ez. "Németh Szilárd kézi vezérléssel vezérli a független magyar választási bizottságot Csepelen?" - kérdezte.

Az MSZP-s képviselő szerint Németh Szilárd nem azt mondja, hogy ki kell vizsgálni az ügyet, hanem megfenyegette őt és feljelentést tesz ellene. "Üzenem Németh Szilárdnak, hogy nem félek tőle és ki fog derülni az igazság" - fogalmazott.

Litresits András, az MSZP-Párbeszéd NVB-delegáltja jelezte, azt javasolja az NVB keddi ülésén, vegyék napirendre az ajánlóívek országos összehasonlítását.

Kitért arra, jogi szempontból kicsi a mozgástér, mivel nem lehet a jogerősen nyilvántartásba vett jelöltek jelöltségét felülvizsgálni.

Azt mondta, bízik abban, hogy az erőteljes hatósági fellépés, egy büntetőeljárás miatt ezek a jelöltek rádöbbennek tettükre és visszalépnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását