2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ő a Porond csillaga

A Porond Ifjú Csillaga díjjal tüntetik ki Ádám Krisztián artistaművészt, aki Nyíregyházán, a Circus America előadása keretében pénteken veheti át az elismerést.
2018. március 15. csütörtök 16:13 - HírExtra
 

A cirkuszművészeti díjat 1991 óta minden évben egy fiatal artistaművész veheti át a magyar cirkuszművészet szempontjából nemzetközileg is elismerésre méltó, kivételes teljesítményéért, szakmai tudásáért - közölte a Fővárosi Nagycirkusz az MTI-vel.

A szakmai bizottság döntése szerint idén a 24 éves Ádám Krisztián magasdrót-egyensúlyozó művész kapja a díjat, aki az Ádám cirkuszdinasztia tagja. Az artista fiatalos, lendületes műsorszámaiban biztosító kötél és háló nélkül, rendkívüli egyensúlyérzékkel ugrókötelezik a magasban kifeszített dróton vagy megy végig rajta egykerekű biciklivel, karikán, valamint a dróton elhelyezett széken ülve, majd állva mutat be egyensúlyozó számokat. Produkciójával bejárta a világot, fellépett Hollandiában, Franciaországban, Németországban, Bulgáriában és Romániában is.

A nívós cirkuszművészeti elismerést minden évben március 15-én a Fővárosi Nagycirkusz porondján adják át ünnepélyes keretek között, mivel azonban a fiatal tehetség jelenleg Nyíregyházán lép porondra, a Fővárosi Nagycirkusz vezetősége úgy döntött, hogy a hagyományokkal szakítva a helyszínen, a Circus America előadásán nyújtja át az elismerést az artistának Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Fekete Péter miniszteri biztos, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója, valamint Eötvös Tibor artistaművész, az Artistaművészek és Cirkuszi Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

Az eddigi díjazottak között olyan tehetségek szerepelnek, mint Biritz Ákos, aki számos nemzetközi cirkuszfesztivál díjazottja, vagy Dittmar Laido, aki jelenleg is a világhírű Cirque du Soleil társulatát erősíti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását