2024. március 29. - Auguszta

Helyzet Szíriában

A szíriai orosz békéltető központ felszólította az ellenzéki fegyvereseket, hogy engedjék távozni a civileket az általuk ellenőrzött kelet-gútai területről, vagy ők maguk távozzanak onnan.
2018. március 6. kedd 13:19 - HírExtra
 
Ezt a központ keddre virradóra kiadott közleményében hozta nyilvánosságra. Az orosz parancsnokság felszólította a kelet-gútai fegyveres csoportok vezetőit, hogy szavatolják a békés lakosság távozását és a humanitárius segély Kelet-Gútába való bejutását. Ellenkező esetben, ha erre nem hajlandók, a központ kész biztosítani a fegyveresek és családtagjaik szabad elvonulását.

Az orosz központ szavatolja azoknak a militánsoknak a sértetlenségét, akik úgy döntenek, hogy a személyes fegyvereikkel és a családjukkal távoznak. Az elvonulóknak a parancsnokság elszállítást és az útvonal biztosítását ígérte.

Vlagyimir Zolotuhin vezérőrnagy, a békéltető központ szóvivője kedden közölte, hogy hétfőn Kelet-Gútából az aznapi humanitárius tűzszünet alatt 13 polgári lakos, köztük öt gyerek távozott. A damaszkuszi elővárosi területre bejutott egy 45 teherautóból és egy tábori kórházból álló humanitárius konvoj is, amely 247 tonna élelmiszert és gyógyszert szállított. A tábornok szerint a következő szállítmány csütörtökön indul majd Kelet-Gútába.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden inszinuációnak és alaptalannak nevezte azokat az állításokat, amelyek szerint a Damaszkuszhoz hű erők vegyi fegyvert vetettek be szíriai városokban. Peszkov a jelentések független, nemzetközi szakértői kivizsgálását sürgette. Hangsúlyozta, hogy Oroszország elfogadhatatlannak tartja az efféle eszközök bevetését, Szíria vegyifegyver-készleteit pedig, mint emlékeztetett, nemzetközi ellenőrzés mellett megsemmisítették.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását