2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Therion: monumentális rockopera-bemutató a Barba Negrában

Március 13-án tér vissza Budapestre a szimfonikus metal úttörője, a Therion. A svéd zenekar nemrég megjelent rockoperáját, Beloved Antichrist-ot mutatja majd be a Barba Negra Music Clubban, ahol az orosz Imperial Age is fellép The Legacy Of Atlantis című metal operájával, valamint szerepelnek a Null Positiv és a the Devil zenekarok.
2018. február 28. szerda 13:12 - HírExtra
 
Amikor a 15 éves csodagyerek, Christofer Johnsson 1987-ben, eredetileg death metal zenekarként megalapította a Theriont, maga sem gondolta volna, hogy éppen 30 évvel később ugyanezen a néven fejezi majd be a szimfonikus metal színtér eddigi legambíciózusabb kiadványát. A “metal operák” ugyan ma már nem számítanak szokatlannak, de Christofer igyekszik új szintre emelni a műfajt friss albumával: a monumentális, három lemezt kitöltő alkotás a Beloved Antichrist címet kapta. A kiadvány több egy konceptalbumnál: egy teljes rockoperáról beszélhetünk, amely összetett történeti szálat vezet végig, a 19. századi orosz költő és vallásfilozófus, Vlagyimir Szolovjov „Az Antikrisztus története” című könyve alapján.

Összesen 29 különböző karakter tűnik fel a dalokban, és mindegyikőjük saját énekhangot kapott, így a Therion nem csak egy nagy kórust, hanem 29 önálló énekest is bevont a felvételekbe, köztük olyan régi ismerősöket, mint Thomas Vikström, Lori Lewis és Chiara Malvestiti. Nekik köszönhetően a zenekar rajongói a Therion névvel egybeforrt, régről ismert vokálokkal is találkozhatnak, melyek mágikus zenei örvényben keverednek a sok új énekhanggal. A zenekar nemrég tette közzé a negyedik kislemezt az albumról - a Bring Her Home itt hallgatható meg: https://youtu.be/YrA0pFbtaCw

A turnén a Therion természetesen élőben is bemutatja a rockopera néhány új dalát, ami mellett több klasszikus is előkerül a majd’ három évtizedes katalógusból. A turné vendégeként ismét feltűnik az orosz Imperial Age, amely 2016-ban már bemutatkozott a svédek vendégeként. Zenéjük hatásai között a Therion mellett a Nightwish-t, a Manowart, az Avantasiát és a Rhapsody-t lehet említeni. Ezúttal második albumukat, a The Legacy Of Atlantis című metal operát mutatják be, melynek címadó dalát itt hallgathatjuk meg: https://youtu.be/5m2-PSnD7Fs

A budapesti lemezbemutatóra március 13-án kerül sor a Barba Negra Music Clubban, ahol fellép még a Null Positiv nevű német metal banda, Koma című debütalbumával, valamint a The Devil nevű brit gótikus metal csapat.
Forrás: Sajtóművek
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását