2024. március 19. - József, Bánk

Állatos ökoszálloda Nyíregyházán

Július elején fogadhatja első vendégeit a több mint 1,6 milliárd forintból épülő Pangea Ökocentrum és Szálloda a Nyíregyházi Állatparkban.
2018. február 20. kedd 08:36 - HírExtra
 
A konferencia- és oktatóközpontot is magában foglaló létesítményben harmincnyolc, állatokról "megmintázott" szállodai szobát alakítanak ki. Gajdos László, az állatpark igazgatója Kovács Ferenc polgármesterrel megtartott hétfői épületbejáráson elmondta, hogy a 2600 négyzetméteres szállodában jelenleg a nyílászárók beépítése és belső munkálatok zajlanak.

Szeretnénk egy ökológiai, ősi hangulatú, Föld körüli utazásra meginvitálni az itt megszálló vendégeket. A hotel minden szobáját más-más állatról nevezik majd el és a névhez alkalmazkodik majd a helyiség berendezése, kialakítása is - fogalmazott az igazgató. Hozzátette, a hallban egy különleges életfát állítanak ki; a hatalmas szobor bemutatja a térség egykor élt és még ma is élő élővilágát, így körülbelül négyszáz állat lesz látható a négy égtáj felé betájolt faszobron.

A nyolcvan embert befogadó szállodában oktatóközpontot alakítanak ki tantermekkel és rekreációs termekkel, valamint száz férőhelyes konferenciateremet építenek. Gajdos László megjegyezte, Európában jelenleg nincs ehhez hasonló állatkerti szálloda, a tervek szerint a júniusra elkészülő szálláshelyre remélhetőleg már idén nyáron is sokan lesznek kíváncsiak.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere a bejáráson elmondta, hogy a szálloda a jelenleg is működő Hotel Dzsungel állatkerti szálláshelyet váltja ki, amely évente mintegy háromezer gyerek és felnőtt számára biztosít valamilyen állatkerti oktatást vagy tábort.

A Pangeát száz százalékban hazai forrásból, a Modern városok program segítségével, a magyar költségvetés finanszírozásával építik - hangsúlyozta a városvezető.

A Pangea Ökocentrum és Szálloda része a Nyíregyházi Állatpark fejlesztését célzó, csaknem hétmilliárd forint összértékű programnak. Ennek keretében megújul például a világ legritkább és legveszélyeztetettebb állatfajának, a hópárducnak a kifutója, bővítik a fókamedencét, idén húsvétra pedig elkészül a sóstógyógyfürdői látványosság új látogatóközpontja. Emellett előkészítés alatt van a csaknem 4 milliárd forint értékű, a jégkorszak világát bemutató interaktív látványosság és tervezik az India-ház építését is; mindkét beruházás 2019-ben készülhet el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását