2024. március 28. - Gedeon, Johanna
2008 és 2016 után a Killswitch Engage harmadszorra is visszatér Budapestre, a világ egyik legjobb metalcore bandája 2018. június 16-án ad koncertet az Akváriumban!
2018. február 17. szombat 08:25 - HírExtra
 


A Killswitch Engage amerikai metalcore együttes, a massachusettsi Westfield-ből, az Overcast és az Aftershock bandák megszűnését követően alakult meg 1999-ben. A jelenlegi felállásban az énekes Jesse Leach, a basszista Mike D'Antonio, a gitárosok Adam Dutkiewicz, illetve Joel Stroetzel, a dobos pedig Justin Foley.

A Killswitch Engage a 2004-ben kiadott The End of Heartache lemezével vált igen népszerűvé, amely aranylemez lett az USA-ban 500.000 eladott példányszámmal. A címadó számot Grammy-díjra is jelölték.

A csapat sikerrel lépett fel már a legnagyobb fesztiválokon; úgymint a Soundwave Festival, Wacken Open Air, Reading and Leeds Festivals, Ozzfest, Download Festival, Rock on the Range, Rock Am Ring, Mayhem Festival, Monsters of Rock, Pointfest, Knotfest és a Heavy MTL.

A banda több mint 4 millió albumot adott el idáig csak az Egyesült Államokban, és az amerikai heavy metal újhullámos képviselőiként tartják őket számon. A Killswitch Engage elsősorban metalcore-t játszik, a hangzást extrém metal és hardcore elemekkel kiegészítve. Többször nevezték már őket a metalcore egyik alapítójának is.

A Killswitch Engage jelenleg nyolcadik albumának felvételein dolgozik, ami 2018 folyamán fog megjelenni.

A budapesti koncertre jegyek február 19-én 11 órától kaphatók a www.livenation.hu és a www.ticketpro.hu oldalakon keresztül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását