2024. március 19. - József, Bánk
Magyarország a leghatározottabban támogatja Szerbia európai uniós csatlakozását, mert az több szempontból is megfelel a magyar érdekeknek - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az MTI-nek.
2018. február 16. péntek 10:13 - HírExtra
 
A tárcavezető Szófiában részt vesz az európai uniós külügyminiszterek csütörtökön kezdődődött, kétnapos informális találkozóján, és egyeztetett Ivica Dacic szerb külügyminiszterrel.

A találkozóról beszámolva Szijjártó Péter úgy nyilatkozott, hogy Magyarország azért támogatja Szerbia EU-csatlakozását, mert ez jó lenne a vajdasági magyaroknak, továbbá biztonsági szempontból kifejezetten fontos Magyarországnak a Nyugat-Balkán stabilitása, és ennek Szerbia egyértelműen az egyik pillére. Emellett az EU annál erősebb, minél több tagállama van - mutatott rá.

Hangsúlyozta: fontos lenne Szerbia csatlakozási folyamatának felgyorsítása. Magyarország egyetért Szerbiával abban, hogy az ország 2022-re készen tud állni a csatlakozásra - közölte.

A külügyminiszter elmondta: április 1-jén át lehet adni a Rastina-Bácsszentgyörgy határátkelőhelyet. Ez a lépés nagyon lényeges a határ két oldalán élőknek, és fontos a gazdasági együttműködés szempontjából is - magyarázta. Hozzátette: ez az új átkelő lesz három éven belül már a második.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását