2024. március 19. - József, Bánk

2 ponttal vertük a litvánokat!

A magyar női kosárlabda-válogatott 78-76-ra legyőzte Miskolcon a litván csapatot szerdán az Európa-bajnoki selejtezősorozat negyedik fordulójában, ezzel nagy lépést tett a kijutás felé.
2018. február 14. szerda 22:16 - HírExtra
  
Eredmény:
C csoport, 4. forduló:
Magyarország-Litvánia 78-76 (24-25, 21-15, 16-19, 17-17)

--------------------------------------------------------

A magyar csapat legjobb dobói: Határ 20, Raksányi 18, Studer 14, Dubei 11, Krivacsevics 10

Székely Norbert szövetségi kapitány együttese novemberben Litvániát vendégként (73-70), míg Albániát házigazdaként (137-48) győzte le, majd a harmadik fordulóban elszenvedte első vereségét: a továbbra is veretlen oroszok szombaton 71-64-re nyertek Miskolcon. A litvánok négy napja megszerezték első győzelmüket azzal, hogy 119-61-re diadalmaskodtak Albániában.

A szerdai csatát a csapatkapitány Raksányi Krisztina triplája vezette be, ám a jól védekező baltiak a nyitónegyed végére már előnyben voltak. A folytatásban Székely együttese öt vendégpontra 12-vel válaszolt, nyolc pontra nőtt a különbség - Studer Ágnes kilenc pontnál tartott -, a nagyszünetben pedig 45-40 volt az állás.

Térfélcsere után a 208 centis Határ Bernadett is bekapcsolódott a pontgyártásba, 60-44-nél megroppanni látszottak a baltiak, ám csakhamar rendezték soraikat, és - részben a hazaiakra kirótt technikai hibák miatt - egy 12-0-s rohammal felzárkóztak. Monika Grigalauskyte hármasa miatt az utolsó negyed már csak 61-59-ről indult, majd a vendégek átvették a vezetést.

Nyílt lett ismét a meccs, óriási küzdelem zajlott a Generali Arénában, magyar részről ekkor újra Raksányi vitte a prímet. Székely Norbert 67-72-nél időt kért, de ezt követően is sorra maradtak ki a hazai dobások, míg az ellenfél alig hibázott. Egy perccel a vége előtt ennek ellenére is 74-74 állt a nagyórán, Határ elvesztette a labdát, de rögtön jóvá is tette a hibáját (76-76), a sorsdöntő kosarat pedig a 18 pontig jutó Raksányi dobta be. A válogatott legjobbja Határ lett 20 ponttal.

Székely Norbert a lefújás után még a történtek hatása alatt nyilatkozott:
"Nehéz most bármit is mondani... Sejtettük, hogy nehéz meccs lesz, bár a harmadik negyedben már nyerő helyzetben voltunk. Biztos vagyok benne, hogy ez a mérkőzés bevonul a magyar kosártörténelembe" - tette hozzá.

A 2019-es Eb-nek Szerbia és Lettország ad otthont, a selejtezőből a nyolc csoportgyőztes és a hat legjobb második vesz részt a tornán. A 3/1-es győzelmi mérleggel csoportmásodik magyar válogatott novemberben, az Albánia és Oroszország elleni idegenbeli találkozókkal zárja a selejtezősorozatot.

Tavaly júniusban a csehországi Eb-n a magyar csapat - még Stefan Svitekkel a kispadon - egy győzelemmel és három vereséggel a nyolcaddöntőig jutott Királyváradon (Hradec Kralove), és végül a 9-12. helyen zárt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását