2024. április 20. - Tivadar

Párbeszéd: Meg kell duplázni a tűzifa-támogatást!

A Párbeszéd törvényjavaslatot nyújt be, hogy a kormány emelje duplájára a tűzifa-támogatást a jelenlegi 4 milliárd forintról 8 milliárdra.
2018. január 4. csütörtök 14:57 - HírExtra
 

 Az elmúlt nyolc évben az Orbán-kormány magára hagyott egymillió embert, akik fával vagy brikettel fűtenek, de növekvő árak, az elégtelen támogatás és a tűzifahiány miatt több százezer háztartás idén sem tudja melegen tartani otthonát - írja a párt szerdai közleményében, majd emlékeztetnek, a Párbeszéd több, mint 100 köbméter brikettet osztott már ki rászoruló családoknak.

A kormány évek óta évi 3-4 milliárd forintot szán a tűzifa programra. Miközben a gáz ára csökkent, egy köbméter tűzifa ára 20 százalékkal nőtt az elmúlt években. " Párbeszéd évek óta jelzi a problémát, ám a Fidesz minden alkalommal lesöpri a javaslatainkat. Emiatt kisgyerekes családok és idős emberek kénytelenek hideg lakásban telelni, vagy olyan mérgező háztartási hulladékkal fűteni, amely nem csak őket, de a környező településeken élőket is veszélyeztetik" - írják.

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség szerint hazánkban évente több mint 14 ezer ember hal meg a levegőszennyezés következtében. Az Országos Környezetegészségügyi Intézet kimutatta, hogy a rossz minőségű tüzelőanyag miatt az iskolások 30 százaléka szenvedett légúti megbetegedésben.

A Párbeszéd reméli, hogy a kormány segít végre a rászorulókon, és nem veszélyezteti tovább a lakosság egészségét. A párt folytatja tűzifa programját, melynek keretében az elmúlt hónapokban Szabolcstól Somogyig több, mint 70 családnak nyújtott segítséget.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását