2024. március 19. - József, Bánk

Na, kik jönnek a Tavaszi Fesztiválra?

Marta Argerich, Emanuelle Haim, Kurt Elling és a Company Wayne McGregor is a 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) vendége lesz; a rendezvénysorozat 2018. március 30. és április 22. között mintegy 40 helyszínen több mint 150 programmal várja a közönséget.
2017. november 22. szerda 08:24 - HírExtra
 

A BTF egyik állandó fókusza Liszt életműve, a 2018-as fesztivált is a mester Szent Erzsébet legendája című oratóriuma nyitja majd - árulta el az eseménysorozat keddi budapesti ajtótájékoztatóján a Müpa vezérigazgatója.

A fesztivál Operatív Testületét (OT) is vezető Káel Csaba kiemelte a száz éve született Leonard Bernstein Quiet Place című operájának bemutatóját, és azt, hogy a világ vezető zongoraművészei közül Marta Argerich, Rudolf Buchbinder, Danyiil Trifonov, Yefim Bronfman és Yuja Wang is fellép a fesztiválon.

A BTF több női karmestert is vendégül lát: Emmanuelle Haim például a Le Concert d'Astrée élén lép fel - jegyezte meg.

Kovalik Balázs rendezésével, Hasse Artaserse című operájával nyílik újra 2018 áprilisában a felújított bayreuthi Markgräfliche Opernhaus, a premier után néhány nappal pedig a BTF vendége lesz a produkció.

A fesztiválra érkezik többek között a rendhagyó formanyelvű berlini színház, a Familie Flöz, Kurt Elling dzsesszikon, legfrissebb előadásával a Company Wayne McGregor, míg a "magyar világsztárnak" számító Honvéd Férfikar műsorával az 1. világháború lezárásának százéves évfordulójára emlékezik - emelt ki néhány programot Káel Csaba.

Bán Teodóra, az OT tagja, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője mások mellett Bodó Viktor új Brecht-rendezésére, A szecsuáni jólélekre hívta fel a figyelmet, míg a képzőművészet iránt érdeklődőknek a főváros számos múzeuma, kiállítóhelye, galériája részvételével meghirdetett Budapest Art Weeket ajánlotta.

Bánhegyi Zsófia, az OT tagja, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese emlékeztetett arra, hogy világszerte egyre több turista keresi a helyi értékeket, akarja megismerni a helyi kultúrát, ezért a kulturális turizmus a magyar turisztikai stratégia egyik kiemelt területe. A stratégiához jól illeszkedik a BTF is, amely 38 éve minőségi branddé nőtte ki magát - hangsúlyozta a szakember.

Mint Káel Csaba bejelentette: a 2018-as Budapesti Tavaszi Fesztivál jegyeinek értékesítése kedden indul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását