2024. március 19. - József, Bánk

Meghalt David Cassidy

Meghalt 67 éves korában David Cassidy amerikai színész, énekes, a hetvenes évek tinédzsersztárja - írta a The Hollywood Reporter online kiadása.
2017. november 22. szerda 16:37 - HírExtra
 
Cassidy kedden hunyt el szerettei körében, a floridai Fort Lauderdale egyik kórházában - közölte a lappal szóvivője, JoAnn Geffen.

A sztárt néhány nappal korábban súlyos állapotban vitték a kórházba, több szervének működése leállt.
Februárban bejelentette, hogy demenciában szenved, ezért nem ad több koncertet, egészségére koncentrál és "élvezi az életet".

A bejelentés azután történt, hogy a kaliforniai Agoura Hillsben, búcsúturnéjának egy koncertje közben elfelejtette dalai szövegét, botladozott, majdnem elesett.

Az 1950-ben született Cassidy az 1970-től 1974-ig futó, The Partridge Family című tévésorozat lányos arcú főszereplőjeként lett a tizenéves lányok kedvence.

A széria egy kertvárosi családról szólt, Partrigde-ék az özvegy édesanya vezetésével családi zenekarban játszottak. Az öt gyerek egyike volt Keith, az énekes-gitáros. Az egyes epizódok arról szóltak, hogy a család új dalt komponált.

Cassidy valóban énekelt és gitározott, az anyát játszó Shirley Jones - a való életben Cassidy nevelőanyja - adta a háttérvokált, a többi szereplő azonban csak tátogott és eljátszotta, hogy zenél.
A családi zenekar első kislemeze, az I Think I Love You a slágerlisták élére tört, több mint ötmilliót adtak el belőle. A The Partrigde Family nyolc albumot jelentetett meg.

Cassidy később öt szólóalbumot is kiadott, teltházas szólókoncerteken lépett fel egészen az 1990-es évekig, lemezeiből több mint 30 millió fogyott el.

Számos családi tévésorozatban szerepelt, egyszer Emmy-díjra is jelölték. Játszott főszerepet a Broadwayn és fellépett a londoni West Enden is.

Miután a The Partridge Familyben hirtelen népszerű lett, élethosszig küzdött az alkohollal és a drogokkal, többször járt elvonón, ittas vezetésért le is tartóztatták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását