2024. március 19. - József, Bánk

Kenneth Branagh újra Poirot lesz

Hercule Poirot a vonat után hajóra száll: a Gyilkosság az Orient expresszen után a Halál a Níluson című Agatha Christie-krimit is újra megfilmesíti a Twentieth Century Fox stúdió, s ezúttal is Kenneth Branagh játssza a főszerepet.
2017. november 22. szerda 11:06 - HírExtra
 
Az előkészületben lévő játékfilm forgatókönyvét a Szárnyas fejvadász 2049-et is jegyző Michael Green írja, aki legutóbb az Orient expresszt adaptálta.

A Halál a Níluson először 1937-ben jelent meg. Christie ebben a regényben Poirot-t egyiptomi vakációra küldi. Az elegáns társaságban töltött nílusi hajóúton egy szerelmi háromszög gerjesztette indulatok gyilkossághoz vezetnek, s a tettes persze nem úszhatja meg.

Akárcsak az Orient expresszből, a Halál a Níluson című krimiből is készült már nagyszabású, sztárokkal forgatott mozifilm. Utóbbiban, amelyet 1978-ban mutattak be, Albert Finney volt Poirot, továbbá Bette Davis, Mia Farrow, Maggie Smith, Angela Lansbury és David Niven is játszott a filmben - emlékeztetett a The Hollywood Reporter.

A Kenneth Branagh rendezésében és főszereplésével készült Gyilkosság az Orient expresszen 55 millió dolláros (15 milliárd forintos) költségvetése a november 10-i amerikai premier óta bőven megtérült, hiszen a globális jegybevétel már csaknem 150 millió dollárnál (40 milliárd forintnál) tart. A producerek között volt Branagh mellett Ridley Scott, Mark Gordon, Simon Kinberg, Judy Hofflund és Michael Schaefer is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását