2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A Jobbik Habony-mutyit sejt

A Fővárosi Közgyűlés mai döntésével módosította a Stadionok metrómegállónál lévő azon ingatlanra vonatkozó szabályozást, amelyet néhány hónapja Habony Árpád grúz-izraeli üzletember barátjának cége szerzett meg a BKV-tól.
2017. október 26. csütörtök 13:34 - HírExtra
Az ingatlan értéke egyértelműen nőtt a szabályozás megváltoztatásával, és mivel ezt a módosítást nem az ingatlan értékesítésének elfogadása előtt, hanem azt követően hozta meg a Fővárosi Közgyűlés fideszes többsége, az ügy nem tekinthető másnak, mint mutyinak, ahol az ügyeskedéssel helyzetbe hozzák Habony Árpád grúz-izraeli barátját - írja közleményében Tokody Marcell Gergely, a Jobbik fővárosi képviselője. 

A politikus emlkékeztet: "az eset kísértetiesen hasonlít arra, amikor a Lágymányosi-öbölben luxus lakóparkot építő Garancsi István cégének kedvéért egy szabályozás módosítással lehetővé tették 120 méteres toronyház építését az ingatlanberuházás helyszínén. A döntés abban az esetben is jelentősen megnövelte annak a területnek az értékét, amelyet Orbán Viktor jó barátja, Garancsi István szerzett meg korábban."

A Jobbik elutasítja azt a gyakorlatot, amikor a politika az építési szabályok módosításával jogtalan előnyhöz juttat bizonyos szereplőket - zárja közleményét Tokody.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását