2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Elkapták az aranycsempészeket

Aranycsempészeket fogtak el a röszkei határátkelőhelyen. Egy osztrák férfi és egy török nő összesen csaknem 900 grammnyi arany ékszert próbált illegálisan Magyarországra behozni - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.
2017. október 12. csütörtök 11:01 - HírExtra
 

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte: a pénzügyőrök egy osztrák rendszámú autót ellenőriztek Röszkén, a szigorított átvizsgálás során az első ülések közötti könyöklő hátsó tároló rekeszében 334 grammnyi arany ékszert - karkötőket, gyűrűket, fülbevalókat, nyakláncokat, érméket - találtak.

Rövid idő elteltével egy német rendszámú autót vezető török nő akadt fenn a pénzügyőrök ellenőrzésén, aki kézitáskában próbált meg 563 gramm arany ékszert bejelentés nélkül behozni az országba.

A pénzügyőrök a négymillió forint értékűre becsült ékszerszállítmányokat lefoglalták, a járművezetők ellen a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt eljárást indítottak.

Az elmúlt néhány hétben a pénzügyőrök két hasonló bűncselekményt derítettek föl Röszkén, augusztus végén 1200, szeptember elején 530 grammnyi arany ékszert próbáltak Magyarországra csempészni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását