2024. március 19. - József, Bánk

Az M1-en örült Varga Mihály

Az iparban továbbra is jó lendület van, az európai konjunktúra lehetőséget ad az exportpiacok bővülésére, a magyar gazdaság tud élni ezzel a lehetőséggel - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatairól.
2017. október 6. péntek 09:41 - HírExtra
 

A KSH első becslése szerint augusztusban 6,8 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz viszonyítva, a júliusi szerény 0,2 százalékos emelkedés után. Az előző hónaphoz képest 5,5 százalékkal nőtt a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás augusztusban a júliusi 4,2 százalékos visszaesést követően.

A miniszter elmondta: a konjunktúrajelzések alapján tovább nő az ipari teljesítmény az év hátralévő részében, az ipar már az első félévben is jelentősen hozzájárult a gazdaság növekedéséhez.

Az iparfejlesztéshez 8 milliárd forint keretösszegű támogatási program indult az Irinyi-tervben, a nagyvállalati támogatási program is egyre több vállalatot segít - fejtette ki.

Kiemelte: Magyarország célja, hogy az ipari termelés aránya tovább növekedjen, a korábbi 22-ről már 26 százalékra emelkedett az ipar aránya a gazdaságon belül, de a következő évek iparfejlesztései megteremtik az arány növelésének lehetőségét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását