2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ételtippek a vénasszonyok nyarára

Az ősz beköszöntével nem kell lemondanunk a hangulatos kerti partikról és a grillezett finomságok illatáról. A vénasszonyok nyara tartogat még néhány szép, napfényes délutánt: búcsúztassuk a nyarat egy utolsó szabadtéri gasztronómiai kalanddal. Szombati Zsolt, a The Famous Grouse magyarországi nagykövetének szezonális tippjeivel különleges, őszi ízeket csempészhetünk az asztalra.
2017. szeptember 30. szombat 10:00 - HírExtra

Sütőtökkrémleves whiskyvel grillezett tökmaggal

Indítsuk az összegyűlt baráti társaságnak kínált menüt lágy sütőtökkrémlevessel. A levest hagyományos módon, a tűzhelyen készítsük el, a sütőtök magjait azonban locsoljuk meg néhány csepp The Famous Grouse Smoky Black-kel és grillrácson pirítsuk meg. A whisky füstös aromája tökéletes kiegészítője a pikáns levesnek.



Whiskyben pácolt csirkemell steak édesburgonya pürével

Keverjünk össze néhány cl The Famous Grouse-t egy lime levével, reszeljük le egy narancs héját, és adjunk hozzá egy csipet rozmaringot, sót, és barnacukrot. Az így készült pácban megforgatott csirkemell filéket rostlapon süssük meg, köretként tálaljunk édesburgonya pürét. A fogást különlegesebbé tehetjük rozmaringos olívaolajjal meglocsolt és fekete Hawaii sóval megszórt édesburgonya chipsszel.



Grillgrouse koktél konzervdobozban


Lepjük meg vendégeinket a gourmet világban népszerű konzervkoktélokkal! Egy üres konzervdobozban 45 ml The Famous Grouse whiskyhez adjunk 20 -20 ml limelevet, narancslevet, almalevet és 2 teáskanál folyékony mályvacukrot. Díszítsük a lime kifordított héjával, rószaszirommal és fügével. Kínáljuk mályvacukorral a tetején, amit fogyasztás közben kis lánggal stílusosan meg is grillezhetünk.
Forrás: Red Lemon
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását