2024. március 28. - Gedeon, Johanna

György herceg első napja az iskolában

Nemcsak Nagy-Britannia jövendőbeli uralkodója, György herceg, hanem a szülei által kiválasztott londoni magánintézmény új igazgatója is az első napjára készül az iskolában.
2017. augusztus 24. csütörtök 17:49 - HírExtra
 

A négyéves György herceg, aki nagyapja, Károly walesi és apja, Vilmos cambridge-i herceg után a harmadik a trónutódlás sorában, szeptemberben kezdi meg előkészítő tanulmányait a Thomas's Battersea nevű intézményben, amelyet egy csütörtökön ismertetett kalauz "nyüzsgő, kissé kaotikus" iskolaként jellemez.

A The Good Schools Guide olyan kozmopolita szülőknek ajánlja a tanintézményt, akik az angol oktatás legjobbját akarják gyereküknek a pénzükért - azért a 17 604 fontért (5,8 millió forintért), amelybe egy tanév kerül - írta a The Daily Telegraph című lap csütörtökön. A diákoknak jócskán akad lehetőségük megmutatni, miben nyújthatnak kiemelkedőt, a visszahúzódóbb gyerekek viszont kissé túláradónak találhatják az ottani iskolaéletet a kalauz szerint.

A Thomas's Battersea élén szeptemberben új igazgató kezdi meg munkáját. Simon O'Malley az Aberdeeni Egyetemen szerezte diplomáját, tanított Kenyában, és 11 évig volt az igazgatója a Wellesley House School nevű iskolának Kentben. A The Good Schools Guide szerint György herceg leendő iskolájának új igazgatója "ambiciózus és lelkes, a szülők kedvelik és tisztelik".

A Thomas's Battersea iskolában 560 négy és 13 év közötti fiú és lány, osztályonként hozzávetőleg 20 diák tanul. Az intézmény büszke a tudományos laboratóriumoktól a sportig terjedő kiváló felszereltségére. A kalauz szerint az iskolának soknyelvű - 19 - közössége van, és az oktatás színvonala is "meglehetősen jó". A tanárok rendszeresen vesznek részt továbbképzésen, a szülők szerint leginkább az ő megnyugtatásukra.

György herceg édesanyja, Katalin cambridge-i hercegnő korábban azt mondta, nem biztos abban, hogy elsőszülött gyermeke tudja, mi vár rá az iskolában. Az előkészítőbe járó társai között is fiatalnak számít majd, hiszen csak nyáron töltötte be a negyedik életévét.

Az Egyesült Királyság jövendőbeli uralkodója a többi diákhoz hasonlóan a John Lewis márkától származó egyenruhát fog viselni az iskolában. A ruhatár része többek között egy 25 fontos V-nyakú pulóver, a hozzá illő rövidnadrág, piros térdzokni és fekete cipő.

A London délnyugati részében fekvő iskola egyike a brit fővárosban működő négy családi tanintézménynek. Mottója, hogy légy kedves. Nem pártolják, hogy a gyerekeknek legjobb barátjuk legyen, ehelyett a "sok jó barátság" kialakítását szorgalmazzák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását