2024. március 29. - Auguszta

Áramszünet!

Kisfeszültségű hibák miatt több száz nyugat-dunántúli háztartásban még mindig nincs áram az előző napok viharai következményeként, a szakemberek továbbra is teljes létszámmal dolgoznak a hiba elhárításán.
2017. augusztus 13. vasárnap 16:35 - HírExtra
 

Egyházi Nikoletta elmondta: a középfeszültségű hálózat hibáit már mindhárom - Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala - megyében kijavították. A szakemberek most a kisfeszültségű hálózatot ért károkat hárítják el. A legsúlyosabb a helyzet az Őrségben: Bajánsenyén és Kercaszomorban a falu villamos hálózatának kétharmadát megsemmisítette a vihar, itt gyakorlatilag új hálózatot kell építeni.
A szóvivő kiemelte: a szolgáltató most is teljes létszámmal, a Tiszántúlról és a Dél-Dunántúlról átcsoportosított szakemberekkel, külső partnerek bevonásával, a katasztrófavédelem támogatásával dolgozik az áramhálózatot ért súlyos sérülések javításán. Ugyanakkor még szombaton és vasárnap is nagy számban érkeztek újabb bejelentések károkról - tette hozzá.

Az E.ON számításai szerint a hibák javítása hétfőre is áthúzódhat.

Csütörtök este a nyugat-dunántúli régióban 120 ezer fogyasztónál szűnt meg az áramszolgáltatás a vihar miatt. Széttörtek a kisfeszültségű hálózatoszlopok is, az orkánerejű szél szétszaggatta a vezetékeket, amelyek javítása hosszabb időt vesz igénybe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását