2024. március 29. - Auguszta

Mindent Mészáros Lőrincnek!

Bizarrnak, elképzelhetetlennek tartja az LMP társelnöke azokat a keretszerződéseket, amelyeket a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő kötött Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozóhoz köthető, vagy vele üzleti kapcsolatban álló cégekkel.
2017. július 27. csütörtök 16:22 - HírExtra
 

Hadházy Ákos csütörtöki, korrupcióinfónak nevezett sajtótájékoztatóján rámutatott: a Fejér BÁL Zrt., amelyben Mészáros Lőrinc gyermekei és felesége is dolgozik, a ZÁÉV Zrt. valamint a West Hungária Bau Kft. is kötött 40 milliárd forintos keretszerződést a vagyonkezelővel. A dokumentumban azonban nem szerepel: mit, hol és mikor kell ezért teljesíteniük - tette hozzá.

A szerződés szerint a konkrét munkákról később közbeszerzést írnak ki, azokra azonban már csak az említett cégeket hívják meg.

Hadházy Ákos bizarrnak tartja a többi közt azt, hogy a dokumentumok mindössze 50 napig írnak elő késedelmi kötbért, amelyek keretében legfeljebb a szerződéses összeg 10 százalékát kell visszafizetni. Kijelentette azt is: ugyanazt a primitív trükköt használják az ellenséges ajánlattevők kizárására, mint a trafikok kiosztásánál, egy esetleges üzleti terv például ugyanolyan fontos lehet, mint az árajánlat.

A politikus elmondta azt is: az MSZP által kezdeményezett rendkívüli ülésnapon napirendre vennék a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását is.

Hadházy Ákos törvénytelennek nevezte, hogy a BKK közbeszerzés nélkül, "úgy tűnik, utólag hozta létre" az online jegyértékesítési rendszer fejlesztéséről szóló szerződést. Kijelentette: a szoftverbotrány csak a jéghegy csúcsa.

Kérdésre beszámolt arról is: az LMP országos elnökséges azért döntött úgy, hogy hivatalosan is tárgyalásokat indít a 2018-as választási együttműködés lehetőségéről az Új Kezdet nevű párttal, mert annak vezetője, Gémesi György szerintük garancia a Fidesz által szétvert önkormányzatiság visszaállítására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását