2024. április 19. - Emma

Komolyzenei fesztivál Veszprémben

Augusztus elején ismét várja a komolyzene kedvelőit az Auer Fesztivál Veszprémben, ahol a hazai zenei élet kiválóságai mellett neves külföldi művészek is fellépnek - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.
2017. július 12. szerda 13:03 - HírExtra
 

Kováts Péter, a fesztivál főszervezője a műsorban felidézte, hogy augusztus 2. és 6. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a veszprémi születésű Auer Lipót (1845-1930) világhírű hegedűművésznek, zenepedagógusnak emléket állító rendezvényt. Hozzátette, hogy az eltelt időszak alatt igyekeztek tágítani a kereteket és sokrétű programmal várják a közönséget.

A koncerteket a Hangvillában, a megyeháza Szent István-termében és a Szent Mihály-bazilikában rendezik. A fesztivál rezidens együttese a Mendelssohn Kamarazenekar - tette hozzá.

Kováts Péter kiemelte Vadim Repinnek, az Auer Lipót által megteremtett orosz hegedűiskola egyik legjelentősebb képviselőjének koncertjét, aki a Mendelssohn Kamarazenekarral Mozart-művek mellett Prokofjev g-moll hegedűversenyét játssza.

Nagy érdeklődéssel árják szervezők is a humoros előadásmódjáról ismert Aleksey Igudesman orosz-német hegedűművész-zeneszerzőt a Mendelssohn Kamarazenekar kíséretével - tette hozzá a főszervező.

Rajta kívül a Szent Mihály-bazilikában Suyoen Kim német hegedűművész ad Bach-szólóestet egy 1600-as évek végéről származó Stradivarin, a Hangvillában először áll egy színpadra Frankl Péter Angliában élő zongoraművész a Mendelssohn Kamarazenekarral és egy Beethoven-zongoraversenyt adnak elő. Ránki Dezső zongoraművész és a Keller Kvartett Csajkovszkij- és Schumann-műveket ad elő és a fesztiválon a fiatal generációnak is bemutatkozási lehetőséget biztosítanak - tette hozzá a főszervező.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását