2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Itt a nyár, az otthonok és nyaralók szépítésének, de nem utolsó sorban a gyerekek szeptemberi iskolakezdéséhez a tanulósarok ki- vagy átalakításának időszaka. Sok időt és energiát spórolhatunk magunknak, ha a beszerzés során a bizonytalan nézelődés helyett felkészülten, konkrét elképzelésekkel fogunk hozzá.
2017. július 3. hétfő 10:14 - HírExtra
 
 Íme néhány tanács, amelyek megfogadásával könnyebb lesz a döntés:

1. Gyűjtsünk példaképeket!


A felújításra való felkészülést kezdhetjük stílusos fotók gyűjtésével, amelyeket akár magazinokból, akár internetes oldalakról is összegyűjthetünk. Ha megtaláljuk a nekünk tetsző stílust és megfigyeljük a képek részleteit, sokkal könnyebb lesz a választás az áruházban, hiszen egy bizonyos irányvonal mentén haladunk. Ha trendkövetők szeretnénk lenni, akkor pasztellszínekben vagy épp a 2017. év színében, a lombzöldben gondolkodjunk. Stílusokat illetően a modern mellett divatos a skandináv irányvonal és a vintage hangulat is.

2. Készüljünk felületméretekkel, kalkulációval!


Vegyünk magunkhoz egy alaprajzot, majd mérjük le a felületeinket ott, ahol padlót, szőnyeget, tapétát, függönyt szeretnénk elhelyezni vagy cserélni. Ekkor már tudni fogjuk, milyen mennyiségekre és méretekre lesz szükségünk. Ha mindehhez kalkulációt vagy költségkeretet társítunk, behatárolhatjuk a választható termékek árkategóriáit is.

3. Tervezzünk hangulatot és kérjünk szaktanácsot!


A stílusok szerinti válogatást segíti, ha szobatervezővel – vagy például a Diego Stílusvarázslóval – könnyítjük meg a választást (itt a mintaszobákon keresztül megnézhetjük, hogyan mutatna együtt a választott padló és a tapéta). Vegyük igénybe az áruházak ingyenes szaktanácsadását és informálódjunk a további szolgáltatásokról is, mint pl. a szőnyegszegés, a függönyvarrás vagy a házhozszállítás.

4. Figyeljünk a garanciára!

A termékekre biztosított garanciát figyelmesen tudakoljuk meg, és hogy ezeket milyen feltételek teljesülése során érhetjük el. Laminált padló vásárlása esetén bizonyos termékekre akár 30 év garanciát is kaphatunk, amit teljes padlórendszer (párafékező fólia, alátét, laminált padló) egyidejű vásárlása és lerakása esetén érvényesíthetünk.

5. Ne ugorjunk a mélyvízbe, kérjünk mintadarabot!

A felújítás végeredményénél, az összhatás esetében rendkívül sokat számít, hogy az egyes választott elemek mennyire illenek egymáshoz színben, stílusban, hangulatban. A Diego áruházak megkönnyítik a helyzetünket, hiszen itt egy helyen válogathatjuk össze a laminált padlót, vízálló padlót, PVC-t, padlószőnyeget, szőnyeget, tapétát, függönyt, karnist, sőt még a bútorszövetet is. Ezt kiegészítendő, a laminált padlóból fogásmintát is vásárolhatunk, hogy a festék, az ajtók és a bútorok stílusát, színét a padlóhoz igazíthassuk – vagy fordítva. A tapétákból kérhetünk ingyenes mintadarabot, a függöny mintasálakat pedig kaució ellenében vihetjük el az áruházból.

+1.Hasznosítsunk újra!


A tudatos vásárló nem pazarol, ezért a feleslegessé vált darabokat érdemes nem kidobni azonnal a kukába. Ha van rá lehetőségünk, keressünk új helyet nekik, szabjuk-fessük át vagy ajánljuk fel rászorulóknak. (Ezekhez igénybe vehetjük a közösségi média felületeit is.) Így amellett, hogy otthonunk megszépül, másoknak is örömet szerezhetünk.

A fenti tanácsokat, tippeket követve biztosak lehetünk benne, hogy így megkönnyítve döntéseinket, a felújításhoz választott darabokat céltudatosan és gyorsabban választhatjuk ki.
Forrás: B&D Commedia
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását