2024. március 19. - József, Bánk

Franco Nero a díszvendég

Franco Nero olasz filmsztár lesz a díszvendég a XXI. Egri Bikavér Ünnepen, amelyet július 6. és 9. között rendeznek meg a hevesi megyeszékhelyen - jelentette be a rendezvényt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón a térség országgyűlési képviselője.
2017. június 29. csütörtök 10:02 - HírExtra
 
Nyitrai Zsolt elmondta, hogy Franco Nero a tervek szerint július 6-án, csütörtökön érkezik meg a hevesi megyeszékhelyre, és másnap - az 1552-es ostromra is emlékezve - 15 óra 52 perckor nyitja meg hivatalosan a fesztivált.

A képviselő azt mondta: fontosnak tartják, hogy minél több ismert személyiség népszerűsítse a 2023-as Európa kulturális fővárosa címre aspiráló város rendezvényeit. Franco Nero jól illik ebbe az elképzelésbe - tette hozzá.

Nyitrai Zsolt közölte: az olasz sztár Koltai Lajos operatőr-rendezővel is találkozik, és mindketten szerepelnek majd egy Egert népszerűsítő filmben.

Habis László, a város polgármestere hangsúlyozta, hogy intenzív munka folyik a kulturális fővárosi pályázat összeállítása érdekében, amelyben Koltai Lajos igen fontos szerepet játszik.

A borfesztiválról Pál Sándor, az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke elmondta: harminc borászat száznál is több borával, közöttük bikavérekkel, egri csillagokkal és rozékkal várják a közönséget. Lesznek superior és grand superior borok is. A gasztronómiai kínálatot pedig 16 étterem, közöttük egy hajdúszoboszlói és egy budapesti biztosítja.

Pál Sándor közölte: idén is díszvendége lesz a rendezvénynek a Tokaji Borvidék, amelynek vendégségét az egriek a tokajiak őszi szüreti rendezvényén viszonozzák.

Thummerer Vilmos többszörös díjnyertes borász az Egri Bikavér márciusi hungarikummá nyilvánítására utalva úgy fogalmazott, hogy a rang kötelez: az eddigieknél még jobban kell ügyelni arra, hogy akármilyen bor ne kerülhessen piacra bikavér néven.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását