2024. március 19. - József, Bánk

Sok a riasztás a hőség miatt

A csütörtöki hőségben a szokásosnál mintegy tíz-húsz százalékkal többször riasztották a mentőket az országban - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.
2017. június 23. péntek 12:32 - HírExtra
 
Győrfi Pál azt mondta: egy nap alatt országosan körülbelül háromezer esetet láttak el. Bár most némileg enyhült az idő, a kánikula hatásai továbbra is érvényesek, ezért azt kérik, hogy a nagy melegben mindenki vigyázzon magára, kerülje a tartós fizikai igénybevételt.

A szóvivőt arról is kérdezték, hogy egy friss felmérés szerint tízből mindössze egy ember tud újraéleszteni. Győrfi Pál elmondta: naponta körülbelül 60-70 ember hal meg hirtelen szívmegállás következtében. Az alapmozdulatokat, a mellkasnyomást pedig 4 percen belül meg kellene kezdeni. Ezért - többek között - az egészségügyért felelős államtitkárság, illetve egy zenekar közreműködésével több olyan programot indítanak, hogy minél többen, különösen a fiatalok, elsajátítsák az újraélesztés technikáját.

Hozzátette: erre lehetőség lesz a most szombaton, a Városligetben rendezendő országos mentőnapon is, ahol koncertekkel, mentési bemutatókkal is várják az érdeklődőket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását