2024. március 19. - József, Bánk

Újabb célpontok a Wizz Airnél

A svájci Bázelbe és a norvégiai Stavangerbe indít járatot a 2018-as nyári menetrendben a magyar hátterű Wizz Air diszkont légitársaság - jelentette be Váradi József vezérigazgató csütörtökön Budapesten.
2017. június 22. csütörtök 16:05 - HírExtra
 
Bázelbe márciustól hetente ötször, Stavangerbe pedig májustól hetente kétszer indulnak majd a légitársaság gépei.

Váradi József hangsúlyozta, hogy két új Airbus A321-es gépet állomásoztatnak jövő tavasztól Budapesten, amelyek segítségével jelentősen, 20 százalékkal növelik a budapesti kapacitást. A két géppel növelik a járatszámot egyebek között Milánóba, Moszkvába, Rómába és Barcelonába is.

Az Wizz Air szerdán Párizsban a légi szalonon bejelentette, hogy a 2015-ben rendelt 110 darab Airbus A321-es mellé további 10, ugyanilyen típusú gépet rendelt. Az MTI kérdésére válaszolva Váradi József ezt azzal magyarázta, hogy a jelenlegi piaci körülmények között a korábbinál vártnál nagyobb ütemben tudnak növekedni úgy, hogy nem sérül a jövedelmezőség, ezért újabb gépekre van szükségük.

Az amerikai Indigo részvényeinek eladásával kapcsolatban szintén kérdésre válaszolva azt mondta, befektetőjük teljes érdekeltségük mindössze 15 százalékát adta el, ezek részvényben voltak, de más változás nem történt, az Indigo továbbra is befektető marad a Wizz Airben.

A légitársaság a január-májusi időszakban 23 százalékkal több utast szállított, és a várakozások szerint az év végéig tartja majd ezt a bővülési ütemet. A 2017-es pénzügyi évben az előző évihez képest 18 százalékkal több, 22,7 millió utast szállított a Wizz Air.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását