2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mit kér Budapesten a Depeche Mode?

Május 22-én koncerthelyszínként is debütál a Groupama Aréna, rögtön egy teltházas Depeche Mode koncert kerül megrendezésre hazánk legmodernebb stadionjában.
2017. május 11. csütörtök 17:45 - HírExtra
 
Az előkészítés és az építés már május 17-én megkezdődik és négy napig tart, vasárnap a produkció technikai próbája zajlik majd, hogy május 22-én hétfőn, a koncert napján már minden készen álljon a közönség fogadására.

70 magyar segít be a produkciónak, legtöbbjük az építésbe és a bontásba, de lesz aki a fellépőruhákkal dolgozik, és lesz aki a konyhai személyzetnek segít majd.

A produkcióval saját szakács és konyhai személyzet is érkezik, a teljes utazó stáb a zenekarral együtt 70 fő.

11 kamionnal szállítják a felszerelést, valamint 4 busz és 5 kisbusz is a turné része, miután minden felszerelést maguk visznek az összes helyszínre.

A kétszintes színpad több mint 500 négyzetméter alapterületű, a hátát pedig egy óriási led fal adja, amelyen a koncert nagy részében Anton Corbijn munkái egészítik ki a buli látványvilágát. Emellett stroboszkópot és füstgépeket is is használnak a koncert közben.

Nem flancolnak

A banda öltözőjébe meglehetősen puritán berendezést kértek, csupán egy asztal székekkel, kanapé, teljes alakos tükör szerepel a listán az álló és asztali lámpák mellett.

Nincs extra kívánság a frissítőkben sem: ásványvíz, gyümölcslé, tea, kávé, friss citrom, gyömbér, méz, illetve gyümölcstál és mandula lesz bekészítve az öltözőkbe, valamint 3-4 aktuális angol újság. A színpadra kizárólag ásványvizet kell elhelyezni.

A csapatnak lesz egy külön pihenőhelyisége is, amelynek – a lehetőségekhez képest – csendesnek kell lennie, hangulatvilágítással és kanapékkal berendezve. A koncert napján egy sportmasszőr is készenlétben áll majd, ha a banda valamelyik tagjának szüksége lenne rá.

A koncertre nem lehet behozni üveget, palackot, videókamerát, profi-vagy félprofi fényképezőgépeket, valamint esernyőt sem. Rossz idő esetén is kizárólag esőkabáttal lehet bejutni a stadionba. A bejáratoknál táska és ruha ellenőrzés is lesz.

Várható kapunyitás 17.30, a két előzenekar – a F.O.X és The Raveonettes – után a Depeche Mode bő 2 órás show-t ad majd. A turné első három bulija alapján a banda láthatóan jó formában van és egy igazán válogatott programmal készült, amely tartalmazza a legnagyobb slágereket és az igazi rajongói nyalánkságokat is, kiegészítve az új lemez dalaival.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását