2024. március 29. - Auguszta

Végre kevesebb menedékkérelmet adtak be

Márciushoz képest mintegy 400-zal kevesebb menedékkérelmet adtak be április folyamán Belgiumban - közölte a La Libre Belgique című belga napilap szerdán.
2017. május 10. szerda 15:40 - HírExtra
A menekültek és hontalanok ügyeivel foglalkozó belga hivatal (CGRA) adatai szerint Belgiumban csökkenés figyelhető meg a beadott menedékkérelmek területén, ugyanis a márciusban regisztrált közel 1800 kérelemhez képest áprilisban valamivel több mint 1400 beadvány érkezett. Ezen belül 59-en uniós tagországok közötti áthelyezésüket kérték.

A menedékkérők származását tekintve nincs változás a korábban regisztráltakhoz képest. A legtöbben Szíriából, Afganisztánból és Irakból érkeznek, majd Albánia, a Guineai Köztársaság, Oroszország, a Kongói Demokratikus Köztársaság, Szomália, Georgia és Törökország következnek.
A hivatal adatai szerint több mint 12 700 beadott menekültügyi kérelem vár döntésre Belgiumban. Április folyamán mintegy 2000 beadványt vizsgáltak. Közülük közel 1600 esetben hoztak döntést, a kérelmezők 49,9 százaléka részesült nemzetközi védelemben - közölte a napilap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását