2024. március 29. - Auguszta

Párbeszéd: Azonnal vonják be a gödi gyermekotthon működési engedélyét!

Egy nemzetközi civil szervezet szerint a gödi speciális gyermekotthonban kikötözik, éheztetik, kínozzák a fogyatékos gyermekeket. A Párbeszéd az intézmény működési engedélyének haladéktalan visszavonását követeli. A párt egy átfogó gyermekvédelmi törvénymódosítást terjeszt a parlament elé, és felszólítja a kormányt, hogy tartsa be a gyermekek védelméről szóló jogszabályokat!
2017. május 4. csütörtök 15:08 - HírExtra
A gödi gyermekotthon uniós forrásokhoz is hozzájutott az elmúlt években. Ebből is látszik, hogy a kormány a közpénzeket minden kontroll nélkül osztja szét a haveri szervezeteknek. Felháborító, hogy a fejlesztési pénzekből olyan intézmények is részesülnek, ahol gyermekeket kínoznak.



A Párbeszéd szerint az intézmény bezárásán túl annak minden uniós támogatást is vissza kell fizetni. Át kell tekinteni az ellátórendszer működését, és mindent meg kell tenni azért, hogy a fenntartók és a gyermekgondozással foglalkozó intézmények a törvényeket betartva működjenek. A párt írásbeli kérdéssel fordul Balog Zoltánhoz, hogy tisztázza: milyen azonnali lépéseket tesz a kormány.

A Párbeszéd törvényjavaslatában követeli továbbá, hogy a kormány az ENSZ gyermekjogi egyezményének megfelelően bővítse a gyermekek jogait, erősítse meg az alapellátást és a családok védelmét, illetve tegyen meg mindent azért, hogy a fogyatékkal élő gyermekek is családi körülmények között nőhessenek fel.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke
Forrás: PM
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását