2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A Föld napját a gyerekekkel kell megjegyeztetni

Több mint 300 ezer tanuló vesz részt a Fenntarthatósági témahéten, amelynek célja a Föld napja üzenetének, a fenntarthatóságnak széles körű elterjesztése iskolai keretek között, tanórai és tanórán kívüli programelemekkel - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára az egyhetes programsorozat nyitórendezvényén hétfőn, Budapesten.
2017. április 24. hétfő 14:53 - HírExtra
 
Maruzsa Zoltán pozitívan értékelte, hogy a résztvevő diákok száma hatszorosára emelkedett egy év alatt, köszönhetően annak, hogy a rendezvényhez 1800 köznevelési intézmény csatlakozott és 100 önkéntes kapcsolódik be a szakmai munkába.

A múlt évben a klímaváltozás volt a főt téma, az idén az ökológiai lábnyom csökkentéséről szólnak a programok, emellett szó lesz az energiatudatos iskolákért programról, a vízhez való pozitív kötődés kialakításáról, valamint hagyományosan ezen a héten szervezik meg az intézmények közötti szelektív hulladékgyűjtési versenyt.

Az idén második alkalommal, április 24. és 28. között tartják a rendezvényt, amely az Emmi kezdeményezésére a 2016/17-es tanév rendjéhez igazítva valósul meg a PontVelem okos program szervezésében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását