2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Víz alatti borászat nyílt

Peljesac-félszigetén, Ston és Orepic között megnyílt Horvátország első víz alatti pincészete, amely a tenger mélyén 700 napig érlelt borokat kínál a vendégeknek.
2017. április 10. hétfő 14:33 - HírExtra
A lenyűgöző tengeri kilátással rendelkező Edivo borászat ezer négyzetméteren terül el a szárazföldön és a tenger alatt egyaránt, tulajdonosainak pedig az egész szigeten vannak szőlőültetvényei.

A pincészet megnyitása előtt már világszerte ismertek voltak az amforákban érlelt, szabadalmi oltalom alatt álló horvát tengeri borok. Ivo és Anto Segovic, valamint Edi Bajurin tulajdonosok viszont azt szerették volna, ha az érdeklődök teljes egészében láthatják ezen borok elkészítésének és tárolásnak folyamatát.



Azok a turisták, akik a víz alatti rejtett világra is kíváncsiak, tapasztalt búvárok vezetésével alá is merülhetnek és saját szemükkel nézhetik meg a "víz alatti pincét". A Mali Soton-i öböl mélyén egy rég elsüllyedt hajóroncs található, amely jelenleg a borok tárolására és érlelésére szolgál.

Az amforákba zárt borokon kívül palackos borok is fellehetők a roncs körül, ezeket a búvárkodó turisták maguk is felhozhatják a felszínre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását