2024. március 19. - József, Bánk

Star Wars és egyéb mániások, nesztek!

A Jedi visszatér japán nyelvű plakátja, valamint a Szellemirtók, a Vissza a jövőbe, a Hegylakó és Az idő urai poszterei is szerepelnek a kínálatban a BÁV aukcióján, amelyet április 19-én rendeznek Budapesten.
2017. április 8. szombat 18:19 - HírExtra
A 150 tételt felvonultató aukciós anyag egyik kiemelkedő darabja A Jedi visszatér című film plakátja, amely a George Lucas által jóváhagyott eredeti változat japán feliratokkal. A plakát kikiáltási ára 30 ezer forint - közölte a BÁV az MTI-vel.

Ugyancsak 30 ezer forintról indul Az idő urai című legendás francia-magyar sci-fi rajzfilmhez készült futurisztikus Orosz István-plakát, valamint Helényi Tibor grafikus alkotása, amelyet a Christopher Lambert, Sean Connery által jegyzett Hegylakóhoz készített.

Mint írják, az idei aukció bővelkedik a zenés kultuszfilmekben. Az 1960-as évek beat korszakának csúcspontján készült Ezek a fiatalok című film plakátja 30 ezer, míg az 1970-es évek road movie-jának, A kengurunak a posztere 40 ezer forinttól kelhet el.

Ter-mi-ná-tor!!

A 80-as évekből olyan külföldi kultuszfilmek plakátjai közül válogathatnak az érdeklődők, mint a Házibuli vagy a Flashdance. A magyarok között szerepel a Szerelem első vérig, és folytatása, a Szerelem második vérig, valamint a Ballagás című filmek poszterei is, amelyeket 15, illetve 20 ezer forinttól kínálnak az érdeklődőknek.



A háborús filmek között olyan alapművek plakátjai közül válogathatnak az érdeklődők, mint a Híd a Kwai folyón vagy A leghosszabb nap, de árverésre bocsátják a Robert Merle regényéből készült, Két nap az élet című francia film plakátját is Jean-Paul Belmondóval a középpontban.
Az akciófilmeket többek között a Nikita és Arnold Schwarzenegger Halálosztója képviseli a kínálatban.

A magyar filmek közül a tájékoztató kiemeli Görög Lajosnak Fábri Zoltán Húsz óra című filmjéhez készült plakátját 30 ezer forintos kikiáltási árral, valamint Szabó István Oscar-díjas filmjének, a Mephistónak a poszterét, amely 20 ezer forinttól kelhet el.

Mint írják, jótékonysági célból bocsátják árverésre Szabó István Hanussen című filmjének plakátját, amelyet Kemény György grafikus, Szabó István rendező, Koltai Lajos operatőr, valamint a szereplők, Cserhalmi György és Bánsági Ildikó is dedikáltak. Az alkotás kikiáltási ára 30 ezer forint. A befolyt összeget a hátrányos helyzetű gyerekek tehetséggondozásával foglalkozó Igazgyöngy Alapítvány támogatására fordítják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását