2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Újra nekimennek Trumpnak

A dél-kaliforniai Santa Clara megye csütörtökön bírósághoz fordult és kérelmezte Donald Trump elnöknek az úgynevezett menedékvárosokról szóló rendeletének felfüggesztését.
2017. február 24. péntek 07:19 - HírExtra
 

Kalifornia állam egyik legnagyobb lélekszámú megyéje bírósági keresetében azt kérelmezi, hogy függesszék fel Donald Trump vonatkozó elnöki rendeletét. A rendelet értelmében az illegális bevándorlóknak otthont adó városoktól a szövetségi költségvetés megvonja a támogatást, ha nem működnek együtt a szövetségi kormányzattal. A san franciscói szövetségi bírósághoz benyújtott keresetben megfogalmazott érvelés szerint az elnöki rendelet zűrzavarba taszítja a megye költségvetését.

Santa Clara megye - ahol a többi között San José városa is található - a hónap elején már benyújtott egy keresetet a san franciscói szövetségi bírósághoz, s ebben az elnöki rendelet alkotmányellenességének megállapítását kérte. Mindkét keresetet ugyanaz a bíró tárgyalja majd, várhatóan április elején. A kaliforniai megye évente 1.7 milliárd dollárt kap a szövetségi költségvetéstől és más, szövetségi alapoktól. EZ az össze az éves bevételének 35 százalékát teszi ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását