2024. április 16. - Csongor

Annyi az emberkereskedőknek

Kiterjedt emberkereskedő-hálózatot számoltak fel a spanyol és marokkói hatóságok; a bűnözők a Gibraltári-szoroson keresztül csónakokban csempésztek nigériai nőket Afrikából Spanyolországba, ahol prostitúcióra kényszerítették őket - közölte a spanyol rendőrség kedden.
2017. február 15. szerda 08:21 - HírExtra
 
A tájékoztatás szerint Spanyolországban hét, Marokkóban három ember tartóztattak le a csoport tagjai közül, amely 2008 óta tevékenykedett a két kontinens között.

A hatóságok 2015 óta nyomoztak utánuk, miután egy 16 éves áldozatuknak sikerült eljutnia az észak-afrikai Ceuta egyik, menekülteket befogadó központjába.

Tavaly áprilisban elfogták a hálózat hét tagját, mind nigériai állampolgárok, akik legalább 39 nő szexuális kizsákmányolásáért felelősek.

Az áldozatokat a kelet-spanyolországi tengerparti városba, Torreviejába vitték, ahol túlzsúfolt helyen és borzalmas higiéniai körülmények között éltek. Napi 12 órában kényszerítették őket prostitúcióra, és ha nem szerezték meg az előírt összeget, büntetést szabtak ki rájuk.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását