2024. április 18. - Andrea, Ilma

Hópara

Öt autóbusz és negyvennégy személygépkocsi rekedt a hóban az oroszországi, nyugat-szibériai Altaji körzet autóútjain - közölte csütörtökön az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma.
2017. január 26. csütörtök 17:35 - HírExtra
A hótorlaszok közül reggelre 168 embert menekítettek ki mentőalakulatok, amelyeknek az úton elakadt járműveket a behavazott mezőkön keresztül kellett megközelíteniük. Az autók némelyikét a hófúvás csaknem teljesen betemette.

Azokból a személyautókból, amelyeknek elfogyott az üzemanyaguk, buszokba ültek át az emberek. Az egyik busz utasainak tizenhét órát kellett várniuk, míg a katasztrófaelhárítás emberei csütörtök reggel eljutottak hozzájuk.

Az Altaji körzetben a hófúvás miatt a hatóságok korlátozták a közúti közlekedést, és törölték a helyközi buszjáratokat.

Tizenhat fokot esett a hőmérséklet


Moszkvában, ahol a hőmérséklet egy nap alatt 16 fokot esett, és csütörtök reggelre elérte a mínusz 23 fokot, egy nap alatt 1940 anyagi kárral járó közlekedési baleset történt. Az orosz főváros síkossá vált útjain egy ember életét vesztette, és további 30 megsérült. A közlekedési rendőrség szerint a legtöbb balesetet az okozta, hogy az autósok túllépték a megengedett sebességet, vagy nem alkalmazkodtak a megváltozott látási és útviszonyokhoz.

Az orosz főváros meteorológiai szolgálata szerint az idei tél 20 év óta a leghavasabb Moszkvában: tavaly október vége és csütörtök között 217 centiméternyi csapadék hullott. Az eddigi rekordot ebben az időszakban a 2012-2013-as tél tartotta, 173 centiméterrel. Abban a szezonban azonban összesen 328 centiméter hó hullott, ebből 102 centiméter márciusban.

2013. január 26-án Moszkva hótakarója 45 centiméter vastag volt, idén "csak" 34 centiméter borítja a várost. Az előrejelzések szerint a hideg évszak hátralévő két hónapjában újabb havazások várhatók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását