2024. április 20. - Tivadar

Apró lépés a tisztább levegőért

Hölvényi György kereszténydemokrata (Fidesz-KDNP) európai parlamenti képviselő ma vezetői szintű szakértői egyeztetést tartott az Európai Bizottság képviselőivel. A megbeszélésen a lakossági hulladékégetésből származó légszennyezés csökkentése érdekében a néppárti képviselő által kezdeményezett uniós kutatás első lépéseiről állapodtak meg.
2017. január 25. szerda 08:06 - HírExtra

A hosszú téli időszakban szinte napi rendszerességgel hallunk híreket a háztartási tüzelés okozta erős légszennyezettségről, amelynek egyik fő forrása a rossz minőségű fűtőanyagok és a lakossági szemét égetése. A tárgyalások időzítésével kapcsolatban a képviselő hangsúlyozta: „A rendkívül káros fűtési gyakorlat jelenti napjaink egyik legaggasztóbb közegészségügyi problémáját, amelynek megoldásához ma kissé közelebb kerültünk”.

Hölvényi György múlt évben benyújtott indítványa alapján bekerült a 2017-es uniós büdzsébe az a 750.000 euró nagyságú kutatási terv, amely a háztartási hulladékok elégetéséből származó légszennyezés csökkentését tűzte ki célul. A tavasz folyamán írják ki a kutatási tervre a pályázatot. Hölvényi Györgynek az alapvető irányokban sikerült ma megállapodnia a lebonyolításáért felelős európai bizottsági képviselőkkel.

Az európai parlamenti képviselő rámutatott: a megfelelő jogi környezet kialakítását tekinti célnak, amely figyelembe veszi a háztartási hulladékok égetésének társadalmi-gazdasági szempontjait és országhatárokon átnyúló vonatkozásait is.

A kereszténydemokrata politikus szerint hosszú út áll előttünk, de reményét fejezte ki, hogy uniós támogatással, a lakosság megfelelő tájékoztatásával és a különösen érintett közép-európai országok összefogásával sikerül hosszú távon is fenntartható megoldást találni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását