2024. március 29. - Auguszta
Európa legnagyobb diszkont légitársasága, a Ryanair attól tart, hogy a Brexit miatt két éven belül az Egyesült Királyság elveszítheti a hozzáférést az uniós közös légipiachoz, amit a Nyitott Égbolt megállapodás biztosít.
2017. január 24. kedd 18:39 - HírExtra
 Michale O'Leary vezérigazgató a Reuters hírügynökség szerint sajtótájékoztatón azt mondta, a megállapodás biztosította rugalmasságnak kiemelt szerepe volt abban, hogy a Ryanair 2016-ra az utasforgalmat nézve Európa legnagyobb légitársaságává vált.

A vezérigazgató szerint a Nyitott Égbolt megállapodásban maradáshoz az Egyesült Királyságnak el kellene fogadnia az emberek szabad mozgásának elvét, vagy minden tagországgal külön megállapodásokat kellene kötnie, ami szerinte nem valószínű, így minden bizonnyal kiesnek a megállapodásból.

A Ryanair ezért kapacitásait inkább a többi uniós piacra fordítja, de a vezérigazgató megjegyezte, hogy a tavalyi 120 milliós utasforgalom harmada az unió és az Egyesült Királyság között bonyolódott le.

Korábban a Ryanair arról is tájékoztatott, hogy a Brexit miatt kivonulhat a brit belföldi piacról, mivel ír cégként brit üzemelési engedélyre (AOC) lenne szüksége ezen járatok üzemeltetéséhez. Mivel teljes utasforgalma nagyjából 1,5 százalékát adja a brit belföldi piac, a Ryanair - mint közölte - nem fog kapkodni az engedély mihamarabbi megszerzése után.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását