2024. április 16. - Csongor

Párbeszéd: adózzanak a gazdagok!

A Párbeszéd Magyarországért is vagyonadóval sújtaná a szupergazdagokat, a felső tízezer tagjait, az új földesurakat, és eltörölné az egykulcsos személyi jövedelemadó-rendszert.
2017. január 22. vasárnap 11:10 - HírExtra
 
A mostani kormány idején igazságtalanul szerzett hatalmas vagyonokat vagyonadó formájában kellene legalább részben visszavenni, ezt háztartásonként 100 millió forintot érő vagyon felett sávosan kellene kivetni – mondta Mellár Tamás közgazdász, a KSH egykori elnöke, a Századvég Gazdaságkutató egyik alapítója a Párbeszéd Házában.

A Párbeszéd teljes mértékben egyért Mellár Tamással. A párt a Mindenki számít! programjában évi egy százalékos vagyonadót javasolt a vagyonok 100 millió feletti részére.

A Párbeszéd programjában arra is fölhívja a figyelmet, hogy Magyarországon a nagy vagyonok többsége politikai kapcsolatokon keresztül, és/vagy a szürke-fekete gazdaságban keletkezett – vagyis a szupergazdagok többsége törvénytelenül, de legalábbis erkölcstelenül halmozta fel a vagyonát.

A Párbeszéd egyetért abban is Mellár Tamással, hogy Magyarország új földesurait is meg kell adóztatni. A Párbeszéd elképzelése szerint a földbirtokon túl a vagyonadó alapjául szolgálna a műkincs, az értékpapír, a vagyoni értékű cégrész (külföldi cég is, többsoros tulajdonlás esetén arányosan a kapcsolódó cégek is), az ingatlanok, lényegében minden vagyontárgy, azt a lakást vagy házat leszámítva, amelyben az adózó lakik.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását