2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A csehek lépnek a klímaváltozás ellen

Intézkedéscsomagot fogadott el hétfőn a cseh kormány, hogy felkészítse Csehországot a klímaváltozás várható következményeire, a programra Prága 2020-ig több mint 1,2 milliárd koronát (13,8 milliárd forint) tervez fordítani.
2017. január 16. hétfő 17:13 - HírExtra


Bohuslav Sobotka miniszterelnök nyilatkozatában kifejtette: az a legfontosabb szempont, hogy megtartsák az ország területén a vízforrásokat és a lehulló csapadékot, változatosabbá tegyék az erdőket, a vadállományt, és megakadályozzák a termőtalaj erózióját.

Richard Brabec környezetvédelmi miniszter a kormányülés utáni sajtótájékoztatón elmondta: "Sok év után az idén olyan a januári időjárás, amilyennek lennie kellene. Nagy valószínűséggel azonban szabályt erősítő kivételről van szó. A klímaváltozás előttünk van, s fel kell rá készülnünk. Erre szolgál a most elfogadott intézkedéscsomag.

A nagyszabású program megvalósítása befolyásolni fogja a városok, a falvak, az erdők, a vadállomány, a folyók és a mezőgazdasági terület jövőjét is" - tette hozzá. A miniszter leszögezte: a cseh kormánynak nincsenek olyan ambíciói, hogy befolyásolni próbálja a klímaváltozást, de az a célja, hogy felkészítse az országot a várható következményeire.

A stratégiai dokumentumon, amely 50 pontban mintegy 160 kiemelt fontosságú feladatot határoz meg, majdnem másfélszáz tudós dolgozott több évig. "A nemzeti akcióprogrammal azt szeretnénk elérni, hogy a klímaváltozás okozta problémák és károk a lehető legkisebbek legyenek Csehország számára" - jelentette ki Miroslav Trnka akadémiai szakkutató a sajtótájékoztatón.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását