2024. április 24. - György

Az állami cégeknél is hajtsák végre a béremelést

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az állami cégeknél is végre kell hajtani a béremelést, nem csak a kis- és középvállalkozásoknál.
2017. január 15. vasárnap 13:16 - HírExtra
 Varju László, az ellenzéki párt alelnöke szombaton Budapesten sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az ország számos pontjáról, például a debreceni, a miskolci, a pécsi és a szegedi közlekedési vállalatról lehet hallani, hogy trükköznek a béremeléssel, vagyis csupán a műszakpótlékot építik be az alapbérbe.

Ugyanakkor rendszeres a dolgozók érdekeit képviselő szakszervezeti vezetők megfélemlítése is. A többi között a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.-től is kirúgtak szakszervezeti vezetőket, akikkel a DK szolidáris - fűzte hozzá.

Emlékeztetett arra: a DK "Sokak Magyarországa" programjában szerepel a bérek mindenki számára érezhető emelése, amihez a munkáltatói oldalon jelentős köztehercsökkentés szükséges.

Varju László hozzátette: a szakszervezetek megfélemlítését úgy értékelik, mint a civil szervezetek vegzálásának folytatását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását