2024. március 29. - Auguszta

Elhunyt a legendás billentyűs

Elhunyt Larry Steinbachek, a Bronski Beat egykori billentyűse és egyik alapítója. A brit zenész 56 évesen rákbetegségben halt meg.
2017. január 13. péntek 10:47 - HírExtra
A halálhírt Steinbachek nővére, Louise Jones közölte a BBC News-zal, azzal kiegészítve, hogy a zenész még a múlt hónapban hunyt el.

Az 1983-ban Larry Steinbachek, Steve Bronski és az énekes Jimmy Sommerville által alapított Bronski Beat a nyolcvanas évek közepének egyik legfontosabb zenekara volt a nemzetközi elektronikus zenei/szintipop színtéren. Az alapító trió mindössze egy közös albumot készített, a The Age of Consentet, amelyen olyan nagy slágerek szerepeltek, mint a Smalltown Boy, a Why?, a Heatwave, a Junk vagy a két feldolgozás, a dzsessz sztenderdként ismert It Ain't Necessarily So, illetve Donna Summer I Feel Love című dala.

A Bronski Beat a melegek jogainak egyik első szószólója volt a popzenében. A Smalltown Boy arról szól, milyen gyötrelmes melegként felnőni Angliában, a The Age of Consent lemezcím pedig a beleegyezési korhatárra utal a büntetőjogban, ami után az egyén jogot formál arra, hogy szabad döntés alapján azonos neműekkel szexuális kapcsolatot létesítsen.

Miután az azóta sikeres szólókarriert maga mögött tudó Sommerville 1985-ben kilépett a Bronski Beatből és a Communardsban folytatta, Bronski és Steinbachek más énekesekkel próbálkozott, de a nagy siker már elkerülte a csapatot. Igaz, az 1986-ban megjelent Truthdare Doubledare című stúdiólemez még jól fogyott, és a Hit That Perfect Beat, valamint a C'mon! C'mon! felkerült a slágerlistákra.

Larry Steinbachek 1995-ig játszott a Bronski Beatben. Amszterdamba költözött, és az elmúlt két évtizedben zeneírásból, musicalek komponálásából élt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását